6 Ocak 2013 Pazar

bebeğin 6. ayı,

yılbaşı kargaşasına vs. kurban gidip yazılamaya unutulan gelişim yazısıdır.

30 aralık itibariyle ek gıdalara tam olarak başladık, sebze çorbasını sevmiyor, yoğurt ve kahvaltıya bayıldı. bebe bisküvisini kendimiz yapıyoruz, yoğurdu günlük hazırlanıyor ve börtücük kaşıkla beslenmeye bayılıyor, yemek masasına gelip ortalığı karıştırmak istiyor. marulun orta beyaz kısmını kemirmeyi çok sevdi, hiç tat almadığı için havuç kemirmekten hoşlanmadı, su içmeyi çok sevmiyor galiba, daha çok biberonla oynuyor çünkü.

gündüz uykuları düzenli, bir kere uzun, iki kere kısa uyuyor. gece emmek için çok sık kaldırıyor, kendisi uyanmıyor çünkü uykuda emiyor ama ben çok kalktığım için bana çok yorucu oluyor. özellikle gece üçten sonra daha sık uyanıyor, uykuyu almaya başladığını buradan anlıyorum. sabah 7'de kalkıyor saat 9 gibi kahvaltı ardında 10 civarında uyuyor. kalkınca önce emiyor, bir saat sonra da çorba ya da yoğurt yiyor. bir saat kadar daha oynayıp az emip uyuyor. uyanınca meyve ya da yoğurt yiyor ve emiyor. kahvaltı haricindeki öğünlerde emmek istiyor. akşam üstü kısa bi kestirmesi var 15 dakika kadar, sonra saat 8-9  arası emiyor ve  uyuyor. saat 11 gibi tekrar emiyor . bir koca gün böyle geçiyor işte.

büyüdükçe daha oyuncu oldu. artık oyuncaklara yöneliyor. destekle koltuk kanepe köşelerine oturuyor, emzikle değişik yönlerini de ağzına sokarak oynuyor. kucağa gelmek istediğinde göbeğini kaldırıyor. bazen ayakta tutunca ayaklarına kuvvet veriyor ama bir kaç saniye sadece. son bir kaç gündür en sevdiği şey yüzümle oynamak, saçlar ve burun özellikle ilgisini çekmeye başladı. yüzüstü konmayı sevmiyor oyun halısında 15-20 dakika oynayabiliyor.

sürekli homurdanma halinde konuşma isteği çok fazla, bu hafta masal okumaya başlayacağım. kitap okumanın zamanı geldi de geçiyor.

bu aydan bu kadar, sevgiyle:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder