17 Temmuz 2012 Salı

pratik yaz türlüsü,

yazın hafif yemek lazım, kızartmalardan uzak durmak lazım diye diye patlıcan kabak kızartmasını özlettiler bize.yerini tam doldurmaz ama fırında pişirilen sebzeler de güzel oluyor. ama benim dün yaptığım biraz sulu kalmıştı ve türlü gibi olmuştu. bende isim uydurdum: pratik yaz türlüsü
malzemesi:
2 adet patlıcan
adet kabak
adet domates
adet kapya biber
2adet sivri biber
hepsini küp küp doğradım. kekik, dereotu, nane, tuz, karabiber ve az zeytinyağı ile harmanladım. fırında 180 derecede 25 dakika pişirdim. afiyetle yedik.
baharatların oranlarını herkes kendi damak tadına göre ayarlayıp değiştirebilir. patates farklı diğer sebzelerden sürede piştiği için koymuyorum. soğan sarımsak arzuya göre konulabilir. 



sevgiyle:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder