bende kızımın 20 günlük olması şerefine yeni bir tarif, hürriyet gazetesinin pazar ekinde civan er'in sayfasında gördüğüm limonlu güllacı denedim. annem hiç güllaç yapmazdı ben küçükken, bense evlendiğimden beri her ramazan'da en azından bir kez yapıyorum. bu tarifi gördüm, denedim ama bana göre bazı eksikleri var. önce tarifi vereyim sonra bana göre eksik olan yönlerini yazacağım.
malzeme:
güllaç için: 400 ml süt,
4-5 güllaç yaprağı
80 gr şeker
krema için: 100 gr badem
1 adet limon
150 ml süt
75 gr şeker
4 adet yumurta
kremanın yapılışı: suda ıslatılıp yumuşatılan bademler robotta çekilir, yarım limon suyu, limon kabuğu rendesi, badem, süt, yumurta ve şekerle birlikte benmari usulü pişirilir. muhallebi kıvamına ulaşınca ocaktan alınır, geniş bir kaba yayılır ve soğutulur. oda sıcaklığına düşünce buzdolabına alınır.
güllacın yapılışı: güllaç usulüne göre şekerli süt ile ıslatılır ve fincana araya limonlu-bademli krema konularak yerleştirilir.
tarif yukarıda, ben bu tarifi uygularken krema için iki yumurta kullandım, yine de kremada yumurta kokusu vardı, bir kez daha yaparsam yumurta koymadan nişasta ile koyulaştırmayı düşünüyorum. ikinci olarak 400 ml süt güllaca az geldi ve üstleri kurudu, bir daha ki sefere daha fazla süt kullanacağım. bence bu tarifin ismi limonlu değil bademli güllaç olmalıymış bu haliyle. ben bir daha ki sefere limonu arttırıp, bademi azaltmayı düşünüyorum.sunumu ise fincanda yapmayı tercih ettim.
sevgiyle:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder