24 Eylül 2012 Pazartesi

kandil simiti,

yıllardır çok severek yaptığım ve ikram ettiğim bir lezzet kandil simiti. yıllar önce tarifi oktay usta'dan almıştım. oktay ustanın tarifleri hep lezzetli ve tam tutan tariflerdir, bu simit ise ekstradan güzel.

malzeme: 125 gr tereyağ
               1 çay brd. süt
               1 çay brd. sıvıyağ
               1 çay kaş. mahlep
               1 çay kaş. tuz
               2 yumurta (birinin beyazı üstüne)
               1 çay kaş. kabartma tozu
               aldığı kadar un

yukarıdaki malzeme ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapıp, simit şekli veriyorum. önce yumurta beyazına sonra susam-çöreotu karışımına batırıyorum. 180 derecede pişiriyorum. kıtır kıtır, çık lezzetli simit oluyor, hem de geç bayatlıyor.


sevgiyle:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder