1 Eylül 2012 Cumartesi

bebeğin 2. ayı,

geçte olsa yazmaya başlıyorum. benim bebeğimin ikinci ayı nasıl geçti?
öncelikle çok şükür ki kolik bir bebek değil, dolayısıyla uyutması ve beslemesi daha kolay oluyor. bende deliler gibi yorulmuyorum. böcüğümüz kolikti ve babasıda, bende yorgunluktan kımıldayamayacak hale geliyorduk. ancak şimdi biraz daha rahatız.  bence biraz tecrübe birazda çocukların farklı kişilikte olması nedeniyle börtüyü daha kolay büyütüyoruz şimdilik.

beşik dönencesi, ana kucağına takılan oyuncağı ve oyun halısındaki aynayı çok seviyor. dönenceyi büyük bir dikkatle takip ediyor. bu esnada göz kaslarını kullanmayı öğrendi, sanırım bir hafta sonra tam olarak kullanmayı başaracak. oyuncaklara gülüyor.sesli oyuncakların sesini dinliyor. cee yapınca önce irkiliyor sonra mutlu oluyor. oyun halısındaki aynaya gülücükler atıyor. biz konuşurken gülüyor. yani bebek 2. ayın sonunda sesleri dinlemeyi öğreniyor ve gülücükler  başlıyor.

hala her bezimiz kakalı, gaz çıkarırken kaka kaçırıyor. emerken hava yutmaları azaldı ama barsak gazları çoğaldı.  günlük 4-5 bez tüketiyoruz artık. birinci ayda 8-9 beze göre bayağı azaldı yani.

uykuda geçirdiği vakit azaldı. artık gündüzleri uyanma saatine bağlı olarak bir sabah ve uzun bir öğleden sonra uykusu var ancak akşamları uykuya geçme sorunları yaşıyoruz birazcık. kucağımızda uyuyor ama yatağına koyunca ağlıyor. bazen kıpırdanırken kendi kendine uyuyakalabiliyor.

d vitaminine devam ediyoruz, hafta 1- veya iki kez gaz problemi oluyor zinco vermek durumunda kalabiliyoruz.

ve gelelim bu ayki büyük problemimize. böcük bu ay genellikle evde kalmak istemedi, 1 hafta anneannede ve beş gün babaannede kaldı. babaanneden döndüğünde son derece hırçın, öfkeli ve her dediğimize itiraz edip, bağıran bir çocukla karşılaştık. bastırılan kıskançlık duyguları katlanarak geri döndü. özellikle kuzeniyle (zaten çok iyi anlaşamıyorlardı) kabus kavgalar ediyorlar. bu hırçınlık ve öfke problemini nasıl çözeceğimi bilemiyorum. çocuklarla ilgili kitapları okumaya devam.

sevgiyle:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder