9 Eylül 2013 Pazartesi

niğde usulü tarhana-2

geçen sene kayınvalidemin yaptığı niğde usulü tarhanadan ve nasıl tükettiğimizden bahsetmiştim. bu sene ise gidip yapılırken yardım etme-öğrenme ve fotoğraf çekme şansım oldu.

öncelikle 10 kilo yoğurda 2 kilo aşlık yani çekilmiş buğday koyduğumuz belirtelim. yoğurt ve aşlık birlikte heraniye alınıyor. herani büyük bakır kazan demekmiş. sonra ocakta altı yakılıyor ve yavaş yavaş pişmeye başlıyor. aşlık pişene ve çorba gibi başlayan kıvam iyice koyulaşana kadar sürekli karıştırılarak yaklaşık 2 saat pişirilen tarhana ister çorbalık ister kavrularak kahvaltıda tüketilmek üzere hazır oluyor. hafta sonları pazar kahvaltısında afiyetle yeniyor :)

şimdi fotoğraflar :p

herani buymuş :), içindeki tahta kürek gibi düz bir kaşık

tarhana pişerken

kıvamı ve son hali

sevgiyle:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder