23 Ağustos 2012 Perşembe

sultanı öldürmek, ahmet ümit

bir aşk uğruna harcanan bir hayat, yeniden hoşgeldin aşk, istanbul'un fethinin muhteşem anlatımı, karakter ve duygu durum çözümlemeleri. başka başka kitapları tekrar veya ilk kez okuma isteği oluşturması. 

mutlaka ama mutlaka okunması gereken bir polisiye roman. incelikle işlenmiş tarih-güncel karışımı. bir tarihçi bakışıyla fatih sultan mehmed'e bakış, katilin kim olduğuna dair tahminin bir anda değişmesi. hep seziyorsunuz burada bir sorun var ama ne, sonunda ise biliyordum hep böyle olmadığını diyorsunuz. sadece polisiye değil, edebi açıdan da çok iyi. çok güzel ve mutlaka okunması gereken bir kitap. 


ahmet ümit çok iyi bir yazar. sultanı öldürmek kitabına başlarken patasana gibi bir kurgu bulacağımı zannetmiştim ancak çok farklı kurgusuyla beni ters köşeye yatırdı. kesinlikle her türlü övgüyü hakeden bir kitap, bir yazar.

 suç ve ceza'yı tekrar tekrar okuma isteği bir kez daha depreşti. hemen şimdi bir kez daha okumaya başlayacağım. artık ne zamana bitiririm bilmiyorum. ama bir kez daha belirtmekte fayda var ahmet ümit'in sultanı öldürmek kitabını mutlaka okuyun. diğer kitaplarını da özellikle patasana'yı da okuyun. 

sevgiyle:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder