geçen sene olgunlaşan can erikleri ile erik suyu yapmıştım, bu sene hem suyunu hem pestilini yaptım, gerçekten yaptım.
erikler |
bu da başka bir cins |
kaynamaya başladıktan sonra erikleri 15-20 dakika kaynattım
kaynatma işleminin sonunda böyle görünüyordu. sonra suyunu süzdüm 1 kg'lık kaplara bölüp dondurucuya koydum, 6 tane 1 kg'lık kapta erik suyu oldu, 1 kg kadarını da içmek için ayırdım.
eriğin posasını ise süzgeçten ezerek geçirdim. bu aşamaya kadar şeker koymamıştım ancak pestile biraz şeker (göz kararı-ağız tadı) 1 kaşık nişasta ve 1 kaşık mısır unu ilave ettim ve tekrar kaynattım, koyulaşınca tepsilere döküp kuruttum. kuruduktan sonra kare kare kesip sulo yaptım. bozulmaması için buzdolabında saklıyorum.
erik suyunun rengi orijinal, tatlı bir pembe-kırmızı renk. pestil ise turuncu-kahverengi arası. arkada görünen ise orkide ancak çiçekleri yok şimdi.
sevgiyle:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder