11 Ekim 2012 Perşembe

yuvarlak poğaça

annemin çok sık yaptığı bir tariftir yuvarlak poğaça. yumuşacık oluşu ve geç bayatlamasıyla beni benden alır. bizim küçük hanım için yarısını zeytinli, kendimiz için yarısını peynirli yapıyorum. bir de poğaça hamurlarını yarı yarıya tam buğday unu-beyaz un karışımı ile yapıyorum. özellikle tuzlu pastalar böyle daha lezzetli oluyor.

malzeme:
250 gr tereyağ
1 su brd yoğurt
1 çay brd. zeytinyağı
1/2 pk kabartma tozu
limon
aldığı kadar un
1 yumurta (beyazı içine- sarısı üstüne)

bu poğaçanın püf noktası malzemeler karıştırılırken kabartma tozunun üzerine 3-4 damla limon sıkılması. böylece hamur son derece yumuşak, pofidik pofidik oluyor. yukarıdaki malzemeler ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılıp, yuvarlak şekilli poğaçalar yapılıyor. üzerine yumurta sarısı sürülüp, haşhaş-susam ya da çöre otu ile süsleniyor. 175 derecede 25-30 dakika pişiriliyor. afiyetle yeniyor.


sevgiyle:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder