neyse dönelim acuka'ya.
malzeme:
15 kilo sert az sulu domates
1 kilo salçalık kapya biber
1 kilo acı kırmızı biber
1 su brd. sirke
2 baş sarımsak
1 su brd zeytin yağı
yeterince tuz
biberlerin çekirdekleri çıkarılır, et makinesi ile tüm malzeme çekilir.
sonra bir güzel neredeyse yarıya inene kadar kaynatılır. yani iyice koyulaşır ve salça kıvamına yaklaşır.
salça kıvamına gelince sarımsak ezilir, tuz atılır, yağ ve sirke dökülüp sıcak sıcak kavanozlara doldurulur ve yeni kapak ile kapatılır. soğuyunca konserve olur.
kış boyu ister yemek yanında ister içine ceviz ezilerek, ister beyaz peynirle birlikte afiyetle yenilir:)
sevgiyle:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder