8 Kasım 2012 Perşembe

kadınbudu köfte,

kadınbudu köfteyi annem yapardı ben küçükken ancak yıllar var ki yememiştim. biraz da evde kalanları değerlendirmek amacıyla kadınbudu yaptım dün akşam.evde kalan dediğim ise bir gün önceden kalan sade pirinç pilavı. malum pilav ısıtılınca yenmiyor, çöpe atılmasından sa değerlendireyim dedim. yaklaşık 6 kaşık pirinç pilavı vardı. bunu 250 gram köftelik kıyma ve tabi ki kırmızı biber, karabiber, kimyon, nane, kekik, tuz ile harmanlayıp köfte olarak yaptım ve uzun zamandır yapmadığım bir başka şeyi yapıp köfteyi kızarttım. ama tavsiye etmiyorum fazla yağlı oldu, ya da biz kızartma yemeyi unuttuk. fırınlamak daha iyi olacakmış.


sevgiyle:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder