malzeme:
2 adet portakal
1 su brd. şeker
1-2 tane limon tuzu
önce portakalı soyuyoruz ve kabuğun içindeki beyaz kısımları çıkarıyoruz, ince uzun dilimler yapıyoruz. bu dilimleri 12 saatte suyunu değiştirerek 2 veya üç gün suda bekletiyoruz. bu işlemin amacı portakal kabuğunun acısının gitmesini sağlamak. acılık gittikten sonra kabukları haşlıyoruz ve bu suyu döküyoruz. burada portakalın kabuğunu kullandığımızda meyvesini yedik. portakal kabukları hazır olduktan sonra 1-2- portakalın kabuklarını soyup, portakalı küp doğruyoruz ve bir bardak su ile reçel gibi pişiriyoruz. pişme esnasında acısını çıkarttığımız kabukları da reçele katıyoruz ve 45 dakika kaynatıyoruz. reçel piştikten sonra içine 1-2 tane limon tuzu atıyoruz, afiyetle yiyoruz.
sevgiyle:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder