27 Ocak 2013 Pazar

balparmak tatlısı,

annemden garantili bir tarif daha. şerbetli tatlı ama oldukça hafif.
malzeme:
3 yumurta
1 çay brd. sıvı yağ
1 çay brd. az eksik erimiş ılınmış tereyağ
2 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
acıbadem aroması (isteğe bağlı)
1 su brd. irmik
aldığı kadar un

şerbet için 3 su brd. şeker-3 su brd su

yapılışı:
yukarıdaki malzeme ile yumuşak bir hamur yapılır, ancak irmik tatlıları bulamak için ayrılır. hamurdan rulo parçalar yapılır ve verev kesilir. bu parçalar irmiğe bulanır ve 175 derecede fazla pembeleşmeden pişirilir.
bu esnada şeker suda eritilerek şekerli su hazırlanır ancak şerbet kaynatılmaz. fırından çıkan talı sıcakken üzerine şekerli su dökülür. tatlı şekerli suyun neredeyse hepsini çekiyor.


sevgiyle:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder