20 Şubat 2013 Çarşamba

balkabağı tatlısı,

sevgili kabak tatlısını çok sever ama ben bu güne kadar düzgün bir kabak tatlısı yapmayı becerememiştim. bilmem kabaktan, bilmem ben öğrendim bu sefer güzel oldu.

malzeme:
1 kg kabak (büyük dilimler halinde doğranacak)
1.5 su brd. şeker
1 tane karanfil
1 çubuk tarçın

düdüklü tencereye kabakları dizdim, her bir parça kabağın üzerine 1.5. kaşık kadar şeker serptim, tarçın ve karanfili koyup birkaç saat kabağın sulanması için bekledim ve 30 dakika pişirdim. piştikten sonra kabakları borcama dizdim, üzerine kırık ceviz serptim ve 180 derecede 15 dk tekrar pişirdim. sevgili çok beğendi.


sevgiyle:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder