10 Mayıs 2012 Perşembe

eğitim sistemi, 4+4+4, okula başlama yaşı, kafası karışık anne

bu sene pat diye eğitim sistemi değişti ve yepyeni ve aynı derecede saçma bir sisteme geçildi. hem de hiçbir ön çalışma yapılmadan, uzmanların görüşü alınmadan. okula başlama yaşı 60 aya çekildi, bu çocukların ana sınıfına gitmesi gerektiği unutularak. işin ilginç tarafı her şeyi alabildiğine tartışmaya, bir bardak suda fırtına koparmaya pek meraklı medyamız aylardır fenerbahçe'nin durumuna çözüm bulmaya çalışıyor, aylardır futbol dilimizden düşmüyor ama bu konuda nedense birkaç cılız ses, birkaç program dışında hiç bir şey yapılmadı. üstelik fırtına gerçekten koptu ama biz farkında değiliz şu an bu sisteme geçilmesiyle 2006-2008 doğumlu neslin tamamı çok büyük sıkıntılar yaşayacak, beraberinde anne babaları da. hatta bu durum sadece 2008'lileri değil 2010'luları bile etkileyebilecek. çünkü hiçbir ön çalışma yapılmadan geçilen bu sistemde sürekli bir şeyler değiştirilecek. fırtına en büyüğünden ama biz anneler ne yapacağımızı bilemiyoruz.

elanur 25 haziran 2007 doğumlu eylül ayında 62.5 aylık olacak bu nedenle biz istemezsek okula başlamak zorunda değil, en azından gelecek seneye başlayacağını artık biliyorum. ama içim hiç rahat değil bu sene okula başlamak zorunda kalacak arkadaşlarını düşünüyorum. kaybedeceğimiz koca bir nesli düşünüyorum. üzülmekten başka bir şey gelmiyor elimden. ne yapabilirim diye düşünüyorum. çocuklarımızı kurtarmak için ne yapabiliriz. bir şey yapmalı ama ne, yürüyüş desek faydasız bu karşımızdaki anlayışa, imza toplasak buruşturulup atılacak bir kağıt parçası gibi olacak. kıyameti kopardı anneler ve ilkokul öğretmenleri kendi çapında ama topluma ulaşmadı. hiç kimse başımızda dolaşan kara bulutun farkında değil.

bu sistemle ilkokul müfredatı tamamen değişecek, birinci sınıf hafifletilecek deniliyor. beşinci sınıf kaldırıldı. beş yıllık müfredat 3 yıla mı sıkıştırılacak ya da ne olacak. hiç bir şey belli değil.

bir şey yapmalı ama ne?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder