18 Aralık 2012 Salı

ufak ekşili köfte,

lezzetli bir antep yemeği daha. yapılması karışık gibi görünse de kolay aslında yuvarlak köftelerini döküp derin dondurucuya koyuyorum, kullanması çok pratik oluyor böylece.

malzeme:
köfte için:
500 gr yağsız kıyma
500 gr ince bulgur
biber salçası
tuz-karabiber-nane-kekik

çorbası için:
250 gr kuşbaşı et
1 su bardağı haşlanmış nohut

köfte malzemeleri ile sulu köfte yapılır. bu ölçülerle 4 yemeğe yetecek kadar (3 kişilik aileyiz), köfte oluyor. fazlasını paketleyip derin dondurucuya kaldırıyorum.

kuşbaşı et haşlanır ve haşlama suyu içme suyu ile sulandırılarak kaynatılır ve köfteler bu suda haşlanır, kuşbaşı et ve nohut katılır. limon ve tuzu ayarlanır, üzerine yakılmış nane ve kırmızı biber dökülür. afiyetle yenilir. kıvamı koyuca olsun isterseniz biraz un kavurup koyabilirsiniz.


sevgiyle:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder