11 Temmuz 2012 Çarşamba

hoş geldin selin,

bebekten haberler, aramıza 1 temmuz tarihinde katılan selin bebek uzun boyu ve küçümencik kafasıyla, bir de ağlamamasıyla dikkati çekmektedir. bir bebeğin ağlaması bu kadar hevesle beklenir miymiş onu öğrendim şu on günde. selinciğim uykudan uyanamıyordu. iki saatte bir emzirmek için uğraşırken, uyandırma çalışmalarım bir buçuk saati buluyordu. meğerse bu durum sarılığı olduğundanmış. yenidoğan sarılığını biraz kötü atlattık. bir gece hastanede yeni doğan yoğun bakımda ve üç gün evde fototerapi uyguladıktan sonra t. bilirubin değeri 9 civarına düştü. sık sık emzirerek bu sorunu aşmaya çalışıyoruz bakalım.
sarılık dışında oldukça iyi durumdayız, iki saatte kaka, ağızdan kocaman kocaman çıkan gazlar, fazlasını derin dondurucuya koyduğum sütler. 
insanların karakterleri bebekliklerinde belli oluyorsa eğer, bötrü (selinin takma ismi-börtü böcükten geliyor. böcüğü ablası alınca seline börtü kaldı) çok sakin, fazla ağlamayan bir bebek.
bebk kokusunu özlemeşim, emzirmenin verdiği huzuru, evde bebek mıkırdanmalarını duymayı. her ne kadar uykusuzda kalsam, aksiliklerde olsa bir bebeğin ne kadar mutlu ettiğini hatırladım tekrar teşekkürler börtücüğüm. seni çok seviyoruz.
not: hergün bir makine çamaşır yıkayıp ütülemeyi özlememişim ama.

sevgiyle:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder