29 Temmuz 2012 Pazar

semizotlu soğuk ayran çorbası,

yapması çok kolay, yemesi çok keyifli soğuk çorba. sıcak günler için ideal bir yemek. hatta sevgili kişisi iftarda bu çorbadan başka bir şey yemiyor (etli yemekler, tatlı filan yoruyormuş çünkü)

ayran çorbasını yapmak için tüm buğdayı (dövme, yarma) haşlayıp hazırlıyoruz. buğday iyice açılana kadar yaklaşık 40 dakika düdüklüde pişiriyorum ben. sonra buğdayı buzluk kaplarına paylaştırıp donduruyorum ve kullanmak üzere hazır oluyor (aynı dövme başka amaçlar içinde kullanılabiliyor, misal keşkek, misal malhıta çorbası).

haşlanmış buğdayı yoğurt ve ince ince doğranmış semizotu ile karıştırıyoruz, biraz su ilavesi ile kıvamını ayarlıyoruz, işte hazır semizotlu soğuk ayran çorbamız. içindeki her bir malzeme ayrı besleyici dolayısıyla hem vitaminli, hem doyurucu yaz günleri için ideal. ancak buğdayın sindiriminin daha zor olduğunu hatırlamakta fayda var, buğday yerine pilavlık bulgur da kullanılabilir.  aslında ayran çorbaları yağsız pişirilen bulgur ile de yapılır.



sevgiyle:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder